Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Museot auki itsenäisyyden juhlavuonna

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

ILTALEHTI ottaa etunojaa ja kirjoittaa jo itsenäisyyden juhlavuodesta 2017, jonka teemana on yhdessä.

”Päivän politiikka ei vahvista luottamusta kauniiseen tavoitteeseen. Pääministeri Juha Sipilän mukaan neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta on lopetettu. Langanpäätä etsitään sentään paikallisesta sopimisesta.”

”Voisivatko satavuotisjuhlat innostaa lamaantunutta kansakuntaa? Suomi 100 -hanke uskoo monimuotoisuuteen. Ohjelmaan on tullut jo lähes 600 ehdotusta – sadasta saunaillasta Muonion kalakirjastoon. Valtiollisena hankkeena on päätetty Helsingin keskustakirjastosta.”

”Viihde piristi etenkin sotavuosina. Nyt luvataan kansanjuhlaa – jopa karnevaalitunnelmaa. Kuitenkin itsenäisyys ja vapaus ovat myös vakavia asioita. Perinteiset Linnan juhlat on katsotuin tv-ohjelma. Etenkin maakuntien Suomessa, jossa pääosa kansasta edelleen asuu, vaalitaan arvokkuutta.”

”Paradoksaalisesti Kansallismuseon toimintaa supistetaan juhlavuoden edellä vähäisten säästöjen takia. Jo ulkomaisten vieraiden takia Tamminiemi ja Hvitträsk olisi pidettävä auki läpi vuoden. Pieniä museoita kannattaa Kotkaniemen lailla irrottaa Museoviraston ja Senaatinkin byrokratiasta sekä siirtää yleishyödyllisille toimijoille. Valtio voisi antaa tällöin juhlinnan osana starttirahan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat