Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aukeaako Talvivaara-solmu?

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Maanantaina kerrottiin, että valtionyhtiö Terrafame on ostanut belgialaisen metallinjalostusyhtiö Nyrstarin 216 miljoonan euron Talvivaara-saatavat. Hintaa ei kerrottu, mutta valtio tuskin maksoi saatavista paria miljoonaa euroa enempää. Uutinen oli hyvä – etenkin jos se auttaa vihdoinkin löytämään ratkaisun valtion Talvivaara-umpisolmuun.

Terrafame osti elokuussa Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä sen liiketoiminnan, kaivosoikeudet sekä koneet ja laitteet. Kauppaan eivät kuuluneet pörssiyhtiö Talvivaaran omistamat kalkkilaitos, geologiset kartat ja laboratorio, jotka ovat välttämättömiä kaivoksen pyörittämiselle. Pörssiyhtiö on myynyt niitä palveluna kaivokselle.

Valtio voi nyt vaihtaa ostamansa velkasaatavat pörssiyhtiö Talvivaaran omistuksiin kaivoksilla. Tämän jälkeen valtiolla olisi hallussaan koko paketti, joten sen myynti voisi olla nykyistä helpompaa.

Valtion pitää joka tapauksessa löytää ostaja kaivokselle pian.

Kesällä valtio sijoitti kaivokseen 209 miljoonaa euroa. Nuo varat ehtyvät keväällä, sillä kaivoksen kulut ovat noin 20 miljoonaa kuukaudessa (HS 22.11.). Lisärahoituksen myöntäminen Talvivaaralle tuskin on enää poliittisesti mahdollista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat