Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsähallituslaista tuli farssi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Eduskunnan täysistunnossa nähtiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä omituinen näytelmä, joka ei ole kunniaksi suomalaiselle lainsäädäntöprosessille.

Täysistunto venyi aamun tunneille yli kello neljään. Päiväjärjestyksen toiseksi viimeisenä asiana oli kiistellyn metsähallituslain lähetekeskustelu. Opposition mukaan keskustan eräät edustajat viivyttivät tarkoituksellisesti asioiden käsittelyä, jotta sali olisi mahdollisimman tyhjä.

Kun metsähallituslaki vihdoin tuli aamuyöllä käsittelyyn, vihreiden kansanedustaja esitti käsittelyn lykkäämistä ensi viikkoon, jolloin myös lain valmistelusta vastaava ministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) olisi paikalla eduskunnassa. Keskustan edustaja teki vastaesityksen, jonka mukaan asia käsiteltäisiin jo keskiviikkona. Äänestyksessä keskiviikkona päivällä keskustan vastaesitys voitti, joten lähetekeskustelu piti käydä keskiviikkoiltana – ilman ministeriä.

Lopulta järki voitti: illalla ilmoitettiin, että lain käsittely siirretään ensi viikkoon, jolloin ministeri on paikalla. Päätös on hyvä. Metsähallituslaki herättää niin suuria tunteita ja voimakasta vastustusta, että sen vieminen eduskuntaan vaivihkaa ja sammutetuin lyhdyin olisi rikkonut parlamentarismin periaatteita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat