Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jo kotoutuneille ei pitäisi antaa lähtöpasseja

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalaisen mukaan hallituksen suunnitelma pakolaispoliittisen linjan kiristämisestä on perusteltu.

”Suuri osa nyt voimassa olevasta säännöstöstä on laadittu sellaiseen tilanteeseen, jossa turvapaikanhakijoita tulee muutamia satoja tai tuhansia vuodessa rajoillemme. – – Lähtömaiden pakolaisleirit eivät enää patoa väestövirtaa vaan se löysi uomansa Eurooppaan.”

”Seassa on myös elintasopakolaisia, vaikka merkittävä osa pakenee aidosti sotaa ja vainoa. Arviolta kolmannes tulijoista täyttää Suomessa turvapaikkaan oikeuttavat kriteerit.”

”Suomi palaa pari piirua kohti Eila Kännön ajan tiukkaa pakolaispolitiikkaa, mutta silti humanitaarinen rooli on edelleen pakolaispolitiikassamme tärkeässä osassa.”

Aamulehti arvelee, että hallituksen toimenpideohjelma aiheuttaa kylmiä väreitä ihmisoikeusoppineille.

”Uutta on se, että jatkossa lähtömaiden turvallisuustilanne tarkistetaan kaksi kertaa vuodessa, ja oleskeluluvan saaneilla on lähtö edessä, jos suojelun tarve on poistunut. Linjaus ei vaikuta ihan loppuun saakka mietityltä. Lähtöpassit Suomesta voi saada moni sellainen, joka on tänne jo kalliisti kotoutettu ja työllistyneenä veronmaksajana kantaa kortensa yhteiseen kekoon.”

”Kärjistyneessä ilmapiirissä valtiovallan on oltava äärimmäisen tarkkana, kun turvapaikkapoliittista ohjelmaa aletaan käytännössä toteuttaa. Niin tukala kuin tilanne onkin, jokaisella suojelua hakevalla on oikeus inhimilliseen ja oikeudenmukaiseen kohteluun.”

Ilkka sanoo hallituksen tekevän selväksi, että turvapaikanhakijoiden määrää halutaan vähentää tiukoin toimin.

”Linjauksella on merkitystä kantasuomalaisten sisäisen järjestyksenkin kannalta: poliittisen johdon pitää myös näyttää, että nyt on kuunneltu syviä rivejä ja tehdään tarvittavat muutokset tilanteen parantamiseksi.”

”Turvapaikkatilanne ei tule olemaan nopeasti ohi, joten hallitsematonta pakolaisvirtaa pitää säädellä, samoin hallitsemattomiksi käyviä tunteita Suomessa.”

Etelä-Suomen Sanomat toteaa, että vastaanottokeskuksissa esiintynyt häiriköinti kumpuaa usein asukkaiden turhautumisesta pitkäaikaiseen joutilaisuuteen.

”Tilanne epäilemättä helpottuisi, jos he voisivat tehdä ylöspitonsa vastikkeeksi mielekästä työtä, vaikka risusavotassa.”

”Vielä tärkeämpää yhteiskuntarauhan kannalta on onnistua turvapaikan saavien kotouttamisessa. Siitä ei kannata rahapulassakaan tinkiä: mitä pikaisemmin kotouttaminen saadaan käyntiin ja mitä paremmin siinä onnistutaan, sitä vähemmän ongelmia nyt akuutti kriisi tuottaa Suomelle senkin jälkeen, kun kriisi jossain vaiheessa toivottavasti helpottaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat