Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jouluostoksilla on tilaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Jouluun on alle kaksi viikkoa, joten nyt ovat käsillä vuoden vilkkaimmat kauppapäivät. Vaikka kaupoissa on tänään ja huomenna lauantaina    tungosta, kauppiaiden mielestä ostajia saisi tietysti olla paljon enemmänkin.

Kaupan liitto arvioi, että joulumyynnin liikevaihto pienenee 1,5 prosenttia viime vuodesta. Vaikka luku näyttää pahalta, Kaupan liitto uskoo kulutuksen pysyvän viime vuoden tasolla. Myynnin laskua selittää ennen kaikkea alhainen inflaatio – ja jopa hintojen lasku.

Talouden taantuman ja heikosti kehittyneen ostovoiman vuoksi joulukulutus on vähentynyt joka vuosi vuodesta 2012. Nyt lasku saattaa siis taittua. Siihen suuntaan viittaa myös finanssikonserni Nordean teettämä kyselytutkimus, jonka mukaan kotitalouksien joulubudjetit pysyisivät tänä vuonna viime vuoden tasolla.

Viikonlopun tungosta helpottaa se, että yhä useampi käy jouluostoksilla internetissä. Kaupan liiton ja Nordean kyselyiden perusteella yli kolmannes vastaajista tekee verkko-ostoksia.

Ruuhkaa lievittää myös se, että joulukaupan sesonki on viime vuosina pidentynyt. Aiemmin joulukauppa alkoi joulukuun alussa – nykyisin kaupat houkuttelevat erilaisilla kampanjoilla jouluostoksille jo marraskuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat