Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Politiikan kritiikki tulee hyväksyä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kalevan mukaan poliittisten päätösten seurausten arviointi on tiedemaailman velvollisuus. Lehden mukaan pääministeri Juha Sipilän (kesk) kommentti ”kaiken maailman dosenteista” A-studion haastattelussa (1.12.) väheksyi tieteentekijöitä.

”Sipilän lausahdus herättää pakosta kysymyksen, millaisen arvon hän antaa tutkimukselle.”

”Vähättely ei kannattaisi. Historian perusteella on kiistatonta, että yliopistot ja vapaa tutkimus ovat sekä sivistyksen että valtioiden yleisemmänkin menestyksen keskeistä perustaa.”

”On syytä huoleen, jos pääministerillä tai jollakulla muulla huippupoliitikolla on periaatteellisia ongelmia hyväksyä tutkimusmaailmasta tuleva politiikan kritiikki.”

”Kun Suomi elää kriisissä, on oikeastaan sitä tärkeämpää, että politiikan seuraukset seulotaan esiin.”

”Jos päätöksiin tai suunnitelmiin sisältyy kielteisiä piirteitä, ne on syytä nostaa keskusteluun. Ja jos tutkimus pitävästi osoittaa nuo kielteiset seuraukset, päättäjien on otettava se epämiellyttävä totuus vastaan eikä sitä pimitettävä.”

”Nyt meneillään olevien työmarkkinoiden ’pakkolakien’ valmistelussa hallitusta on arvosteltu olennaisen tiedon jättämisestä pois esitysluonnoksista. Päämäärä ei tässäkään pyhitä kyseenalaisia keinoja.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat