Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian oppositio löytyi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yksi lukuisista vaikeista ongelmista Syyrian rauhanponnisteluissa on ollut se, ettei hallitusta vastaan sotaa käyvälle oppositiolle ole löytynyt yhteistä edustajaa. Sodan osapuolten viimeiset neuvottelut epäonnistuivat Genevessä tammikuussa 2014. Tänä vuonna ulkovallat ovat pohjustaneet uusia rauhanneuvotteluja Wienissä.

Opposition puuttuminen ei ole ollut ongelma Syyrialle eikä sen hallitusta tukeville Venäjälle ja Iranille. Ne niputtavat pääosan oppositiosta Isisin kaltaisiksi terroristiryhmiksi. Länsimaille taas on ollut mahdotonta hyväksyä, että sotarikoksista syytetty hallitus olisi rauhanneuvotteluissa Syyrian ainoa edustaja neuvottelupöydän ääressä.

Vanhan opposition sivuuttaminen on ollut helppoa, koska sen sotilaalliset ja poliittiset ryhmät ovat olleet hajanaisia, riitaisia ja yleensä heikompia kuin ääriryhmät. Poikkeuksena ovat kurdijoukot sekä Syyriassa että Irakissa.

Torstaina kymmenien oppositioryhmien johtajat sopivat Saudi-Arabiassa yhteisestä edustuksesta neuvotteluihin.

Mukana on sotilaallisia ja poliittisia ryhmiä maallisista islamistisiin. Ne ovat yhä riitaisia, mutta nyt olisi mahdollista saada kaikki neuvottelupöytään, jos se on todella kaikkien tavoite.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat