Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rajavalvonta huolettaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehden mielestä EU-komission vielä julkistamaton esitys unionin yhteisten ja ylikansallisten rajavalvontajoukkojen perustamisesta on lähes epärealistisen kunnianhimoinen.

”Samalla se on tuiki tarpeellinen.”

”Toki Suomessa voidaan kysyä, mikä teho kenties vain noin tuhannen vartijan joukosta olisi kriisitilanteessa esimerkiksi Suomelle, jonka reunalla oleva EU:n ulkoraja on toistasataa peninkulmaa pitkä. Siinä ei riittäisi yhtä valvojaa kilometrille.”

”Varsinainen herkkä kohta komission esityksessä ei silti ole rajajoukon koko vaan toimintaperiaate. Rajavirasto Frontex näet saisi luvan auttaa myös jäsenmaata, joka ei apua pyydä tai edes halua.”

Savon Sanomat pohtii Euroopan unionin lähihistoriaa, jota ”voi kuvata kulkuna kriisistä kriisiin”.

”Kerta toisensa jälkeen unioni on valinnut tiivistymisen tien. Pakolaiskriisi oheistuotteenaan terroriuhkan kasvu näyttää johtavan entistä yhtenäisempään turvallisuuspolitiikkaan. Jäsenvaltiot luopuvat osasta suvereeniuttaan saadakseen vastineeksi vakautta ja turvaa.”

”Suomen on syytä suhtautua myönteisesti siihen, että vaaka heilahtaa Natosta EU:n turvallisuusyhteistyöhön, vaikka vain aavistuksen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat