Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pariisissa saavutettu ilmastosopu antaa toivoa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Maaseudun tulevaisuus: ”Pariisin ilmastokokous päättyi lauantaina historialliseen sopuun. Terrorin vastikään järkyttämästä Pariisista tuli maailman ympäristösovun symboli.”

”Maailmalla oli aihetta katsoa Pariisiin ja odottaa tuloksia. Myös suomalaisilla on aihetta katsoa Helsinkiin ja odottaa, että päättäjät – niin eduskunnassa, järjestöissä kuin yrityksissäkin – kääntävät selkänsä itsekkyydelle ja tekevät sellaista politiikkaa, että tämä pieni ja kovia kokenut kansa voi saada kelvollisen toimeentulon syömättä tulevien polvien mahdollisuuksia.”

Turun Sanomat: ”Ilmaston lämpötilan nousun rajaaminen 1,5 asteeseen on kunnianhimoinen tavoite. Siihen eivät kaikki asiantuntijatkaan usko.”

”Ongelmaksi jää, että tavoite ja keinot ovat ristiriidassa. Tiedossa olevat päästörajoitukset eivät riitä edes kahden asteen tavoitteen saavuttamiseen.”

”Seurantakokouksilta vaaditaan vähintään yhtä suurta kunnianhimoa kuin Pariisissa osoitettiin.”

Hämeen Sanomat: ”Ilmastonmuutokseen vaikuttavien toimien läpinäkyvyys ja niiden kansainvälinen seuranta ovat oikeanlaisia harppauksia. Asiantuntijat kuvailivat nuijan kopautuksen jälkeen, että Pariisissa saavutettu sopu luo nykyiseen verrattuna paljon paremmat edellytykset globaalille ilmastopolitiikalle.”

”Ilmastonmuutoksen ja ympäristönsuojelun varjolla on paradoksaalisesti tehty viime vuosikymmeninä myös paljon haittaa ilmastolle. Esimerkiksi Saksan taannoinen päätös luopua ydinvoimasta on johtanut käytännössä myös siihen, että maan rusko- ja kivihiilen käyttö on lisääntynyt olennaisesti.”

Kaleva: ”Kehitysmaiden tuloa sopimuksen taakse helpotti siihen kuuluva merkittävä rahoituspaketti. Näiden maiden pyrkimystä kohottaa kansalaistensa elintasoa ei teollisuusmailla ole moraalista oikeutta jarruttaa, mutta on koko maailmalle parempi, jos talouskasvu ei tapahdu ympäristön kustannuksella.”

Ilta-Sanomat: ”Mikä on muuttunut sitten 2009 pidetyn Kööpenhaminan ilmastokokouksen?”

”Nyt tieto ongelmien kohtalokkuudesta on tavoittanut paitsi tiedemiehet myös poliittiset piirit. Toiseksi päästötön teknologia on tullut halvemmaksi. Kolmanneksi muutama aiemmin vastahakoinen maa, merkittävimpänä niistä Yhdysvallat, on muuttanut asennettaan.”

Iltalehti: ”Mikäli maailman maat, kaupungit ja yritykset alkavat investoida yhä enemmän uusiutuvaan energiaan, voi kestävän kehityksen kakusta riittää vientisiivuja myös suomalaisyrityksille. Yritysten kannalta on myös tärkeää, että Pariisissa linjattiin yhteinen, pitkäjänteinen tulevaisuuden suunta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat