Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ei pelkkä elokuva

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tänään keskiviikkona saa Euroopassa ensi-iltansa Tähtien sota -elokuvasaagan seitsemäs osa Force Awakens. Odotukset ovat valtavat. Monet povaavat, että elokuvasta saattaa tulla kaikkien aikojen tuottoisin elokuva. Aiempi ennätys on vuonna 2009 julkaistulla Avatarilla, joka tuotti teatterilevityksessä 2,8 miljardia dollaria.

Vuonna 1977 julkaistu ensimmäinen Tähtien sota oli pienen budjetin elokuva, joka mullisti elokuvabisneksen. Ohjaaja George Lucas onnistui neuvottelemaan levittäjän kanssa sopimuksen, jonka mukaan hänelle jäivät elokuvan oheistuotteiden oikeudet. Sarjakuvat, tv-sarjat, kirjat, videopelit, lelut ja muut Tähtien sota -tuotteet ovat tuottaneet sittemmin kymmeniä miljardeja dollareita.

Lucas myi elokuvayhtiönsä vuonna 2012 Disneylle neljällä miljardilla dollarilla. Hintaa pidettiin korkeana, mutta sittemmin näkemys on muuttunut. Disneyn tuote- ja markkinointiosaamisella Force Awakensin oheismyynnin on veikkailtu nousevan viiteen miljardiin dollariin.

Tähtien sota on kulttuurinen ilmiö, jonka viehätys on kestänyt hämmästyttävästi sukupolvelta toiselle. Silti pohjimmiltaan kyse on elokuvasta – liiketoiminnan tulevaisuuden ratkaisee se, onko Force Awakens -elokuvassa taikaa vai ei.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat