Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Auerin tapaus herättää kysymyksiä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kalevan mielestä Anneli Auerin tapaus on varoittava esimerkki siitä, miten asioiden ei oikeusvaltiossa pitäisi mennä.

”Tapauksen poliisitutkinta haparoi alusta lähtien ja sai kummallisia piirteitä aina Auerin ystäväksi lyöttäytyneen poliisin peitetoimintaa myöten. Aueria alettiin epäillä murhasta vasta lähes kolme vuotta myöhemmin. Poliisin tekemän esitutkinnan heikkoudet heijastuivat myöhemmin oikeusistuinten päätöksiin.”

”Ulvilan surman tutkinnassa ilmenneiden puutteiden pitäisi johtaa tarkkaan pohdintaan poliisikunnassa. Poliisi teki liian monta virhettä, joiden kohdalla voi ihmetellä, miten ne olivat mahdollisia.”

”Oikeuslaitoksen sisällä on syytä analysoida tarkkaan, miten tuomiot näin isossa rikoksessa voivat mennä niin pahasti ristiin eri oikeusasteissa. Kummastusta herättää myös se, että sekä käräjäoikeudessa että hovioikeudessa tuomioihin päädyttiin äänestyksellä.”

Savon Sanomat arvioi, että Auerin murhasyytteet olisi pitänyt käsitellä vielä kertaalleen korkeimmassa oikeudessa.

”Jos lupa olisi hellinnyt, sama juttu olisi mennyt toisen kerran korkeimpaan oikeuteen. Hyvä olisi ollut, jos olisi mennyt, sillä yhdeksässä vuodessa tutkimusmenetelmät ovat kehittyneet ja uutta näyttöä löytyi vielä hovioikeuskäsittelyn jälkeen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat