Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus kadotti suosionsa ryhtymällä töihin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat pohtii, kuinka hyvin Juha Sipilän (kesk) hallitus on tähän mennessä onnistunut.

”Enää neljäsosa kansalaisista katsoo hallituksen onnistuneen työssään vähintään melko hyvin (HS 20.12.). Pääministerin katsotaan menestyneen hallitustaan paremmin: runsaan kolmasosan mielestä Sipilä on onnistunut työssään joko erittäin tai melko hyvin.”

”Onko siis niin, että kelvollinen pääministeri johtaa kelvotonta joukkuetta?”

”Sipilän hallitukseen kohdistui keväällä suuria odotuksia, sillä se tuntui uudistushenkiseltä ja yritti karttaa vakiintunutta poliittista munkkilatinaa. Ministerikasvojen tuoreus mieltyi lähdössä eduksi, mutta kuukausien kuluessa ja hallituksen kompastellessa ministerien vähäinen kokemus on alkanut näyttää haitalta. Asiat valmistellaan vähän sinne päin.”

”Ironista on, että hallitus oli suosittu silloin, kun se ei ollut vielä tehnyt mitään. Kansansuosio on laskenut sitä mukaa kuin hallituksen tekojen ja niiden peruutusten lista on pidentynyt.”

”Hallituksen tehtävä ei ole olla suosittu, vaan hoitaa maan asiat.”

Etelä-Suomen Sanomat toteaa hallituksen arvostelun kiihtyneen vuoden loppua kohden.

”Hallitus on vetänyt useita esityksiään pois, mistä oppositio on ottanut kunnian itselleen. Parhaiten muistissa ovat pakkolakeihin kuuluvat ylityö- ja sunnuntailisät sekä eläkeläisten asumistuen leikkauksen peruminen.”

”Sipilän johtaman hallituksen onnistumisiin voidaan laskea hallitusohjelman rakentaminen, sen jalkauttaminen sekä rohkeat ministerivalinnat. Hallitus on istunut reilut 200 päivää, mutta monet suuret uudistukset ovat jo liikkeellä. Lisäksi hallitus on tarttunut alun haparoinnin jälkeen määrätietoisesti turvapaikkakysymykseen.”

”Monet moittivat suunniteltuja leikkauksia ja hokevat, että väärin sammutettu, tämä ei käy. Harva arvostelija pystyy esittämään omaa uskottavaa vaihtoehtoa hallituksen talouspoliittiselle linjalle ja velkakierteen katkaisemiselle.”

Iltalehti kommentoi Syyrian sodan lopettamiseen pyrkivää rauhanprosessia, jonka askelmerkit hyväksyttiin YK:n turvallisuusneuvostossa viime perjantaina.

”Tavoitteet ovat kauniit, mutta kivenä neuvottelukengässä hiertää edelleen Syyrian presidentti Bashar al-Assadin kohtalo sekä opposition kapinaryhmien määrittäminen joko terroristeihin tai rauhanneuvotteluun hyväksyttäviin osapuoliin. – – Tulitaukoa on lähes mahdotonta saada aikaan tai valvoa esimerkiksi terroristijärjestö Isisin hallitsemilla alueilla.”

”On paradoksaalista, että Isisin harjoittama kiihtyvä terrori on yhdistänyt aiemmin riitaisia Syyrian sisällissodan ’ulkopuolisia osapuolia’ kuten Venäjää, Ranskaa ja Yhdysvaltoja. Nyt jokaisen maan ykköstavoitteena on kukistaa Isis.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat