Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Some hyvässä käytössä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Sosiaalinen media, some, on saanut viime aikoina paljon kielteistä painolastia, mutta onneksi some on muutakin kuin vihapuhetta ja ilkeilyä. Sosiaalisen median olennaisin ominaisuus, yhteisöllisyys, helpottaa ihmisten välistä yhteydenpitoa ja voi vähentää yksinäisyyden tunnetta.

Parhaimmillaan tämä näkyy äitien apupiireissä eli Facebook-ryhmissä, joita syntyi viime syksyn perhetragedioiden jälkeen eri puolille Suomea (HS 21.12.).

Apupiirien ideana on vertaistuki, kokemusten vaihto samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa. Se voi jalostua tapaamisiksi ja konkreettiseksi avunannoksi. Monesti riittää jo tieto siitä, että jossain saa vapaasti sanoa, miltä tuntuu – eikä ole väsymyksensä tai riittämättömyyden tunteensa kanssa yksin.

Toiminta on laajaa esimerkiksi Kokkolassa, jossa Facebook-ryhmä tekee yhteistyötä muun muassa neuvoloiden ja järjestöjen kanssa. Vanhempien kynnys lähteä mukaan on matala.

Tämänkaltaisen kansalaisaktivismin vahvistajana Facebookin kaltainen yhteisöpalvelu on parhaimmillaan. Vertaistuella ei ole tarkoitus korvata neuvolapalveluita eikä sillä hoideta esimerkiksi vakavaa masennusta, mutta arkeen se antaa voimia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat