Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksen ei pitäisi kostaa AKT:lle

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hämeen Sanomat suhtautuu varauksellisesti hallituksen suunnitelmiin poistaa lainsäädännöstä suomalaisia kuljetusalan yrityksiä suojelevat niin sanotut kabotaasimääritelmät.

”Kotimaisen kuljetusyrittäjän kannalta on äärimmäisen ongelmallista, että ulkomaalaisten kuljettajien palkkataso on selvästi alhaisempi, polttoaineen hinta on eri luokkaa, katsastuskäytännöt eroavat maittain ja kaluston verotus vaihtelee.”

”Kilpailuasetelma ei siten ole suomalaista yrittäjää suosiva, päinvastoin. Kilpailukenttä ei ole missään nimessä reilu.”

”Työllisyyttä korostavan hallituksen esityksestä tulee väkisinkin mieleen, että valtio on saanut tarpeekseen AKT:n liian isoksi kasvaneesta vallasta. Satamathan ja vienti uhataan pysäyttää lähes aina, jos työmarkkinoilla riidellään.”

”Kostotoimenpiteenä kabotaasimääritelmiä ei pitäisi mennä muuttamaan. Parasta olisi, jos osapuolet löytäisivät yhteisen sävelen – työllisyyden ja Suomen parhaaksi.”

Ilkan mielestä muutosta vastustava ammattiliitto AKT on oikealla asialla.

”Kotimaisten yritysten työedut näkyvät kuljetusten hinnoissa. Suomalaisten on vaikea kilpailla esimerkiksi virolaisten, latvialaisten ja puolalaisten kuljetusfirmojen kanssa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat