Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finavian ratkaisut on tutkittava tarkoin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva kirjoittaa Suomen lentokenttien toiminnasta vastaavan Finavian tilanteesta sen jälkeen, kun yhtiön hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuraniemi erosi protestiksi liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) toimille.

”Finavian hallitus on ollut halvaantunut, sillä jo neljä hallituksen jäsentä on eronnut syksyn aikana. Finavian hallituksen puheenjohtajan tuoli on ollut tuulinen jo pidemmän aikaa, sillä Tiuraniemen seuraajaksi pikakomennuksella kutsuttu työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen ex-toimitusjohtaja Harri Sailas on tehtävässä jo neljäs henkilö viiden vuoden sisällä.”

”Nyt Valtiontalouden tarkastusvirasto haluaa selvittää (HS 22.12.), miksi entistä johtoa vastaan nostetut oikeustoimet pysäytettiin. Selvitys on paikallaan.”

”Finavian hallituksen tulevaa puheenjohtajaa Harri Sailasta voi pitää kovimman luokan ammattijohtajana. Ilmeisesti hänen kaltaistaan tarvitaan rauhoittamaan tilanne.”

”Erimielisyydet valtion omistajaohjauksen ja yritysten toimivan johdon välillä eivät ole uusi asia. Useimmiten ne viestivät siitä, ettei tehtäväjako ole kyllin selkeä. Se on oman selvityksensä väärtti.”

Keskisuomalainen vaatii, että sekä Finavian hallituksen että liikenne- ja viestintäministeri Bernerin toimet on tutkittava tarkoin.

”Berner ei ole julkisesti ja perusteellisesti selvittänyt, miksi hän vaikutti tilanteeseen niin, että valtionyhtiö luopui vahingonkorvausvaateesta konsultointi- ja tilintarkastusyhtiö Deloitte & Touchea vastaan. 34 miljoonan euron tappio on valtiollekin merkittävä, ja nyt sen maksavat loppuviimein veronmaksajat.”

”Helsingin Sanomien mukaan Deloitte & Touche olisi saattanut haastaa Finavian entisen johdon ja hallituksen oikeuteen, jos yhtiö olisi hakenut siltä korvauksia. Tämä uhka saattoi panna valtion ja valtionyhtiön perääntymään.”

”Päätös oli virhe. Asia olisi pitänyt käydä oikeudessa lävitse, sillä vain näin laillisuusepäilyt ja korvauskysymykset olisi voitu avoimesti ratkaista. Nyt eloon jää epäilys, että Deloitte & Touche on saattanut vaikuttaa valtionyhtiön tappioiden syntymiseen ja sitä kautta tuottanut miljoonalaskun veronmaksajille.”

Ilta-Sanomat iloitsee siitä, että kirjamyynti näyttää kääntyneen kasvuun.

”Jos ja kun kuva kirjan alamäestä tänä vuonna muuttuu, siitä ei ole kuin hyvää sanottavaa.”

”Keskittyneen lukemisen tilalle on tullut taskupuhelimen näpelöinnin kaltaisia kansalaisharrastuksia. Kirjojen lukeminen vaatii enemmän kuin monenkirjavien sometekstien selailu, mutta se myös antaa enemmän!”

”Luetun hyvään ymmärtämiseen valmentaa vain runsas lukeminen. Roskaa ei tunnista roskaksi, ellei lue myös hyviä tekstejä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat