Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Avaruuden halpalentoyhtiö

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Jokamiehen avaruuslentojen aika ei ole vielä koittanut, vaikka levy- ja lentomoguli Richard Branson on lupaillut niitä jo vuosia. Joka maan satelliittien laukaisupalvelu sen sijaan häämöttää jo.

Kilpailu maailman kantorakettimarkkinoilla koveni kertaheitolla maanantaina, kun yhdysvaltalaisyhtiö SpaceX:n kantoraketin ensimmäinen vaihe palasi ehjänä maahan kuljetettuaan 11 pientä tietoliikennesatelliittia kiertoradalle.

Tapahtuma ei ehkä kuulosta yhtä mullistavalta kuin miehitetty kuulento, mutta sen seuraukset eivät ole yhtään vähäisempiä.

Eri mailla on jo kymmeniä kantorakettimalleja, joilla voi kuljettaa pieniä satelliitteja matalille kiertoradoille tai raskaita kuormia kiertoratojen ulkopuolelle. Ne ovat kuitenkin kaikki kertakäyttötavaraa, ja se korottaa kustannuksia. Halvimmatkin laukaisut maksavat kymmeniä miljoonia euroja ja kalliimmat satoja miljoonia.

Onnistuneen paluun maahan tehneen Falcon 9 -raketin omistaja Elon Musk on aiemmin perustanut PayPal-maksujärjestelmän ja kehittänyt Tesla-sähköauton. Hän kaavailee myös miehitettyä lentoa Marsiin. Välitön tavoite on kuitenkin kantorakettimarkkinoilla. Asiakkaiden joukossa on Yhdysvaltain armeija.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat