Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin kärkipaikoista kisataan jo kuntavaaleissa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsinki näyttää askel askeleelta siirtyvän kohti uutta kaupungin johtamismallia, joka tuo uuden sävyn myös seuraaviin kuntavaaleihin keväällä 2017.

Joulun alla johtamisremontti läpäisi kaupunginhallituksen johtamisen jaoston, ja seuraavaksi uudistus siirtyy kaupunginhallituksen asialistalle. Valtuuston on tarkoitus hyväksyä uusi malli ensi vuoden kevään aikana. Muutos etenee, vaikka esimerkiksi nykyinen kaupunginjohtaja, kokoomusta edustava Jussi Pajunen ei ollut kaikilta osin sen takana.

Kaupunkilaisille muutoksen näkyvin osa on se, että kaupunginjohtajien rooli, nimike ja tehtäväkausi muuttuvat. Kaupunkia alkaa johtaa pormestari yhdessä apulaispormestareiden kanssa aina nelivuotinen kuntavaalikausi kerrallaan nykyisen seitsemän vuoden johtajakauden sijaan. Kyseessä on luottamustehtävä, ei virka – Helsingin kokoisessa kaupungissa tehtävä tosin vaatii päätoimisuutta.

Kaupunginvaltuusto valitsee pormestarin ja apulaispormestarit, mikä näkynee jo vaalien ehdokasasettelussa. Äänestäjänkin olisi hyvä tietää, ketkä ovat puolueiden ehdokkaita kaupungin kärkipaikoille.

Pormestarista tulee ikään kuin pääministeri, joka alkaa johtaa kaupunginhallitusta. Apulaispormestarit ovat jäseninä kaupunginhallituksessa ja johtavat kaupungin eri toimialoista vastaavia lautakuntia.

Uudistuksen tarkoituksena on saada kuntavaalien tulos, kaupunkilaisten tahto, näkymään nykyistä selkeämmin Helsingin johtamisessa.

Ei ole ihme, että vasta viime vuosina Helsingin valtapuolueeksi noussut vihreät on yksi innokkaimmista uudistuksen ajajista. Tukea tulee toki muistakin puolueista.

Pormestarimallin rinnalla etenee toinen suuri johtamisuudistus: tarkoituksena on yhdistää Helsingin kaupungin nykyisiä virastoja ja lautakuntia entistä laajemmiksi toimialoiksi.

Nykyinen rakenne on vanhanaikainen ja hajanainen eikä edistä ihmisten välistä yhteistyötä. Kertarytinällä tehty uudistus sisältää aina riskejä, mutta Helsingin kannattaa nyt edetä ennakkoluulottomasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat