Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanska oudolla tiellä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tanskan hallitus kertoi aiemmin joulukuussa tuovansa maan parlamenttiin lakiesityksen, johon kuuluu aloite turvapaikanhakijoiden arvo-omaisuuden takavarikoinnista. Laki aiotaan käsitellä heti alkuvuodesta ja saattaa voimaan helmikuussa 2016.

Tanskassa on jo käytäntö, jonka mukaan valtio ei tue turvapaikanhakijaa, jolla on riittävästi varoja omasta takaa. Maahan tulevilta vaaditaan selvitystä mukana tuoduista varoista ja omaisuudesta.

Lakiesityksen mukaan Tanskan viranomaiset saisivat oikeuden tutkia turvapaikanhakijan vaatteet ja matkatavarat asian varmistamiseksi. Yli 3 000 Tanskan kruunun eli noin 400 euron yli menevät rahavarat saisi takavarikoida, samoin arvokkaat esineet.

Lakiesitys on aiheuttanut arvostelumyrskyn sekä Tanskassa että ulkomailla. Toimintaa on verrattu natsien toimintaan juutalaisia kohtaan.

Omaisuuden takavarikointi on osa laajempaa toimenpidelistaa, jolla turvapaikkapolitiikkaa jälleen kiristetään. Tanskan hallitus haluaa monien muiden hallitusten tavoin lähettää tulijoille viestin siitä, ettei tähän maahan kannata tulla. Maiden kilpajuoksu etujen huonontamisessa alkaa sokeuttaa päättäjiä siltä, mikä on inhimillistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat