Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunnelia kannattaa selvittää

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin ja Tallinnan välisestä merenalaisesta tunnelista valmistui viime helmikuussa esiselvitys, jonka mukaan tunneli olisi teknisesti toteutettavissa. Nyt Suomi ja Viro havittelevat EU:n komissiolta rahallista tukea jatkoselvitykselle, jossa punnittaisiin hankkeen taloudellinen realismi.

Tunneli pitää nähdä enemmän Suomen yhteytenä Keski-Eurooppaan kuin pelkkänä kahden kaupungin välisenä linkkinä, jos ja kun nopea ratayhteys Rail Baltica Tallinnasta Varsovaan toteutuu. Siksi myös valtion on hyvä olla hankkeessa aktiivinen jo varhaisessa vaiheessa.

Tunnelihankkeen toteutumisessa puhutaan aikaisintaan 2030-luvusta. Noin 85 kilometrin pituisen tunnelin kustannusarviokin on noin kymmenen miljardin euron luokkaa.

Utopiaako? Siltä monet muutkin tunnelit ovat aluksi kuulostaneet, mutta kaksi vastaavaa haastavaa hanketta on maailmassa jo toteutettu: Kanaalin alittava tunneli Ranskan ja Englannin välillä sekä Hokkaidon ja Honshun saaret yhdistävä Seikanin tunneli Japanissa.

Kiina puolestaan panee vielä paremmaksi ja aikoo rakentaa 123 kilometrin pituisen tunnelin Bohain salmeen Dalianin ja Yantain kaupunkien välille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat