Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kasvusta paineita kouluille

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin väestönkasvu jatkuu Suomessa omassa luokassaan. Kaupungin tietokeskus arvioi, että vuodenvaihteessa kaupungissa asuu vakituisesti 628 200 asukasta, 7 500 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kaupungin kasvu on hieman hidastunut, mutta tämä lienee vain tilapäistä, kun ottaa huomioon Suomeen saapuneet turvapaikanhakijat. Oleskeluluvan saaville pyritään osoittamaan asuinpaikkoja muualtakin Suomesta, mutta ainakin aiempien kokemusten perusteella heistä suuri osa muuttaa Helsinkiin ja muualle pääkaupunkiseudulle.

Viime vuoden alussa Helsingissä asui noin 83 500 vieraskielistä eli muuta kuin suomea, ruotsia ja saamea äidinkielenään puhuvaa ihmistä. Tämä tarkoittaa, että kolmetoista prosenttia kaupunkilaisista on vieraskielisiä. Tietokeskus ennustaa vieraskielisten määrän kaksinkertaistuvan viidessätoista vuodessa.

Helsingin kasvu on vahvasti vieraskielistä, mikä asettaa haasteita etenkin varhaiskasvatukselle ja kouluille. On huolestuttavaa, että nyt noin puolet toisen polven ulkomaalaistaustaisista nuorista on jäänyt vain perusasteen opintojen varaan. Se on liian vähän myöhempää työllistymistä ajatellen. Helsingissä täytyy lähivuosina pystyä parempaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat