Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuosien taisto aukioloajasta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvisti keskiviikkona lain, jolla lopetetaan vähittäiskauppojen sekä kampaamojen aukiolon sääntely. Kaupat voivat päättää aukioloajoistaan tämän viikon lopulta alkaen.

Kauppojen aukioloa on vapautettu parikymmentä vuotta vähän kerrallaan. Vapauttamisen vaikutuksia on nytkin seurattava tarkoin. Kaupan myyjiä edustava Palvelualojen ammattiliitto Pam on ollut huolissaan myyjien lastenhoitojärjestelyistä. Vaarana pidetään myös sitä, että pienet lähikaupat kuolevat, kun isot marketit voivat olla auki yhtä vapaasti kuin pienet.

Aukiolojen vapauttaminen alkoi 1990-luvulla, silloinkin vähän kompuroiden. Eduskunta päätti joulukuussa 1996 äänin 84–82 hylätä hallituksen esityksen aukioloaikojen lisäämisestä kertarysäyksellä.

Moni edustaja taktikoi ja pysytteli poissa historiallisesta äänestyksestä, mutta oli niitäkin, jotka eivät ehtineet äänestykseen vaikka yrittivät. Heihin kuului vapaan aukiolon vankka kannattaja, kokoomuksen Kimmo Sasi. Hän putosi eduskunnasta viime kevään vaaleissa.

Sasin ja muutaman muun poissaolo äänestyksestä johtui siitä, että he eivät ehtineet eduskunnan kirjaston glögeiltä hisseillä istuntosaliin äänestämään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat