Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tytöttelyyn sisältyy vakava vähättely

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalainen paheksuu Kruunupyyn kunnanjohtajan valinnan jälkipyykkiä. Valinnasta on jätetty valitus Vaasan hallinto-oikeuteen.

”Valituksen laatinut Greger Englund katsoo, että valinta on tehty laittomasti. Hän, yksi kuudesta hakijasta, vaatii Kruunupyyn kunnalta 10 000 euron korvausta syrjinnästä. Hän katsoo olevansa pätevämpi ja kokeneempi kuin virkaan valittu Malin Brännkärr.”

”Kyseessä on näkemys sukupuoli- ja ikäsyrjinnästä. Englund on 54-vuotias mies ja Brännkärr 34-vuotias nainen.”

”Yhteen seikkaan voi kiinnittää huomiota. Englund paljastaa Pohjalaisessa jotain hyvin oleellista ajattelustaan käyttämällä Brännkärristä nimeä ’tämä tyttö’.”

”Tytöksi nimittäminen ei ole maailman vakavin asia arkikäytössä, mutta tytöttelyyn sisältyy tällaisen asian yhteydessä vakava vähättely. Tytöttely on täynnä piintynyttä symboliikkaa, joka kumpuaa miehen ylemmyydentunteesta ja naisen alistamisesta.”

”Tytöttelyyn sisältyy viesti siitä, ettei tällainen henkilö kykene hoitamaan näin vaativaa virkaa.”

Karjalainen toivoo, että vanhan vuoden kyvyttömyys jää taakse.

”Idästä on puskemassa kylmää ilmaa Suomeen, mutta kaupan ja palvelujen toivomaa takavuosien kaltaista turistiryntäystä sieltä on turha odottaa. Ruplan ostovoima on pysynyt edelleen alhaalla.”

”Olisiko tästä kurjuuden julistamisesta huolimatta sittenkin pohja jo saavutettu. Jos talous on suurimmaksi osaksi psykologiaa, kuten moni uskoo, on nousuun uskovia pian toivottavasti mahdollisimman paljon. Kun he valavat ympärilleen uskoa tulevaisuuteen ja Suomen mahdollisuuksiin menestyä pieneksi kyläksi muuttuneessa maailmassa, on hauraalle talouskasvulle helpompi rakentaa tukevaa pohjaa.”

”Optimistit eivät tähän kuitenkaan yksin pysty. Tarvitaan vahva signaali hallitukselta ja työmarkkinajärjestöiltä. Niiden pitää jo jättää vanhan vuoden metkut taakseen.”

Keskisuomalainen pelkää, että äärijärjestöjen vastaisessa taistelussa ei näy loppua.

”Irakissa Isis on kokenut tappioita. Niiden rohkaisemana pääministeri Haider al-Abadi sanoo, että alkaneena vuonna nähdään Isisin lopullinen tappio Irakissa. Siinä on vielä kova työ. Lisäksi Isis voi löytää muilta epävakailta alueilta uusia lymypaikkoja. Yhdeksi sellaiseksi saattaa muuttua Libya.”

”Terrorismi ei häviä sotimalla. Australiassa päämajaansa pitävä kansainvälinen ajatushautomo Institute for Economics and Peace toteaa, että terroristien surmaamien ihmisten määrä kasvoi vuonna 2014 maailmassa 80 prosenttia edellisvuodesta, Nigeriassa peräti yli 300 prosenttia. Tahti ei näytä muuttuvan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat