Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virheensä tunnustanutta kannattaa kuunnella

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hämeen Sanomat toivoo, ettei Helsingin Sanomissa viime lauantaina (2.1.) julkaistua Jorma Ollilan Vieraskynä-puheenvuoroa teilata esimerkiksi henkilöön käyvän kritiikin perusteella.

”Nokian ihmevuosina suurimmat kannuksensa luoneen Ollilan mukaan Suomi on pahasti putoamassa muiden Pohjoismaiden ja Saksan kelkasta tärkeimmillä talouden mittareilla.”

”Tietyllä tavalla suomalaista ja samaan aikaan ihailtavaa on, että Ollila tunnustaa itsekin tehneensä virheitä. Hänen mukaansa suomalaisten perusvirhe on itsetyytyväisyys.”

”Moni muistaa, kuinka Nokia toivotti Applen iPhonen hieman ylimielisesti tervetulleeksi markkinoille. Nokia oli voimiensa tunnossa, markkinaosuudet olivat käsittämättömiä, samoin euromääräiset voitot. Innovatiivinen ja huiman kekseliäs Apple valloitti matkapuhelinmarkkinat kuitenkin saman tien.”

”Kovaa globaalia kilpailua aitiopaikalta kokenut Ollila uskoo, että vanhat työpaikat katoavat eivätkä uudet synny, ellemme sopeudu aktiivisesti muutokseen. Suomalaiset yritykset ovat vaarassa hävitä kilpailun.”

”Ollilan analyysi on tärkeä. Yritykset reagoisivat liiketoimintaolosuhteiden paranemiseen investoimalla ja luomalla työpaikkoja. Tähän suuntaan on pakko mennä.”

Ilta-Sanomat pohtii, sopisivatko niin sanotut pitkät listat suomalaisiin vaaleihin. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk) sanoi Ylen haastattelussa, että listavaali sopisi Suomessa ainakin eurovaaleihin.

”Pitkien listojen Järjestelmä säästäisi ehdokkaiden rahaa, sillä siinä puolueet panevat ehdokkaansa ’paremmuusjärjestykseen’, eikä kärkipaikalle pääse rahalla. Listan alkupäästä menee läpi niin monta ehdokasta kuin puolueen äänimäärä edellyttää.”

”Euroopan parlamentti valitaan vasta kesäkuussa 2019. Paljon sitä ennen pitäisi päättää, miten ja milloin itsehallintoalueiden valtuustot valitaan. Vikkelimmät ovat ehdottaneet pitkiä listoja myös maakuntavaaleihin.”

”Sote-uudistusta yritetään nyt tehdä siihen malliin, että itsehallintoalueet pääsisivät aloittamaan vuoden 2019 alussa. Sitä ennen niillä pitäisi olla suorilla vaaleilla valitut valtuustot. Niitä ei ehditä järjestelmän keskentekoisuuden vuoksi valita huhtikuun 2017 kuntavaalien yhteydessä.”

”Viime päivinä onkin keskustelu mahdollisuudesta yhdistää itsehallintoalueiden vaalit vuoden 2018 presidentinvaaleihin.”

”Maakuntasatraappien valitseminen presidentinvaalien yhteydessä voisi lisätä vaalivilkkautta, sillä presidentin valinnan tiedetään kokemuksesta ravistelevan suomalaiset hereille poliittisesta horroksesta. Mitään yhteistä presidentin viralla ja maakuntahallinnolla ei tosin ole.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat