Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saudi-Arabian teloitukset olivat raakaa valtapeliä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalainen toteaa Saudi-Arabian suhteiden Iraniin ja muihin shiiayhteisöihin kriisiytyneen, kun saudit surmasivat merkittävän shiialaisen uskonoppineen suuressa joukkoteloituksessa.

”Ilmeiseltä näyttää, että Saudi-Arabia ei kavahda edes tärkeän liittolaisensa Yhdysvaltain suututtamista.”

”Taustalla on raaka peli öljyn maailmanmarkkinoista. Yhdysvallat on pyrkinyt sopimusjärjestelyin palauttamaan Iranin hylkiömaasta osaksi kansainvälistä valtioiden yhteisöä. Eristämisen loppuminen tekee Iranista jälleen vahvan öljymaan.”

”Saudi-Arabia joutuu sopeutumaan alhaiseen öljyn hintaan, mikä syö ensin maan öljyrahastoja ja pian myös elintasoa. – – Joukkoteloituksen voikin nähdä tylynä varoituksena koko yhteiskunnalle.”

Turun Sanomat pitää teloituksia uhkana koko Lähi-idälle.

”Saudi-Arabia ja Iran ovat verivihollisia pitkältä ajalta. – – Maat ovat Syyrian ja Jemenin konflikteissa eri puolilla. Iran tukee Bashar al-Assadin hallitusta ja Hizbollahia, Saudi-Arabia Syyrian hallitusta vastustavia ryhmiä.”

”Saudi-Arabia ja Iran ovat avainasemassa Syyrian konfliktin ratkaisussa. Yhdysvaltain ja Venäjän tuella asiassa on mahdollista edetä. Se olisi avain myös pakolaiskriisin lievittämiseen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat