Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisin asenne on tärkeä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomalaisen yhteiskunnan vahvuuksiin on kuulunut luottamus poliisin toimintaan. Kaidalle polulle ohjaavien kuuluukin olla tasapuolisia ja lainkuuliaisia.

Eri puolilla Suomea kaduille on alkanut kuitenkin ilmestyä myös toisenlaisia partioita, jotka oman ilmoituksensa mukaan suojelevat naisia ja lapsia. Lainkuuliaisuuden sijaan joukkiot korostavat ”valkoisen Suomen puolesta taistelemista” ja ehdotonta uskollisuutta omalle ryhmittymälle.

Itse itselleen valtuudet antaneista järjestyksenpitäjistä on Suomen historiassa huonot kokemukset. Vaikka kyse on yksittäistapauksista, nykyiset sinivalkokaartit pyrkivät haalimaan uutta kannatusta ruokkimalla ihmisten epävarmuutta ja hyödyntämällä pelkoja.

Avainasemassa on nyt poliisin suhtautuminen uusiin tulokkaisiin. Jos syntyy vaikutelma, että kansalaisten asiaankuuluvan valppauden ylittävä toiminta on viranomaisen mielestä tarpeellista ja kaivattua, se vain yllyttää venyttämään toiminnan rajoja entistä kauemmaksi.

Tärkeää on myös se, että poliisi hoitaa oman työnsä hyvin ja tasapuolisesti. Silloin ei synny missään väestöryhmässä tilaa epävirallisille kurinpitäjille ja tuomioiden langettajille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat