Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskunta kerää muistoja

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vuodenvaihteessa käynnistyi eduskuntaan ja kansanedustajiin liittyvien muistojen keruu. Aineiston kerääminen jatkuu tämän vuoden elokuun puoliväliin saakka. Aineistosta on tarkoitus julkaista teos vuoden 2017 syksyyn mennessä, sopivasti Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhliin. Työhön osallistuvat eduskunta, Suomalaisen kirjallisuuden seura sekä Svenska litteratursällskapet i Finland.

Kansalaisilta kaivataan kertomuksia muun muassa siitä, miten he ovat vaikuttaneet eduskunnan kokoonpanoon tai siellä käsiteltäviin asioihin, sekä siitä, mikä eduskunnan päätös on erityisesti sykähdyttänyt ja jäänyt mieleen.

Onnistuessaan kansalaistiedon keruu voi tuottaa vereviä muistoja, ainakin verevämpiä kuin viralliset istuntopöytäkirjat, jotka noudattavat tiettyjä muotomääräyksiä.

Nykyistä eduskuntaa on tosin arvosteltu siitä, että edustajilta edellytettävä vakaa ja arvokas käytös ei aina ole tahtonut pysyä mielessä.

Osaksi kulttuurin repsahtaminen voi johtua siitä, että nykyinen eduskunta aloitti väistötiloissa Sibelius-Akatemian talossa. Puitteet eivät ole yhtä juhlalliset eivätkä tilat niin ruhtinaalliset kuin varsinaisessa eduskunnan päärakennuksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat