Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puola joutui tarkkailuun

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Puolan kehitys hämmentää. Maa on kuin uusi Unkari. Puola uhmaa hyvin vakavalla tavalla eurooppalaista oikeusvaltioperiaatetta ja siten koko EU:n uskottavuutta.

Puolan uusi kansallismielinen hallitus on puuttunut lyhyen ajan sisällä kahteen oikeusvaltion ydinarvoon, oikeuslaitoksen ja median riippumattomuuteen. Joulun alla Puolan parlamentti hyväksyi lain, joka vaikeuttaa Puolan perustuslakituomioistuimen toimintaa ja heikentää tuomarien itsenäisyyttä. Uusi medialaki puolestaan rajoittaisi tiedotusvälineiden vapautta. Laki siirtäisi Puolan yleisradioyhtiön hallituksen kontrolliin.

Puolan hallitus toimii eurooppalaisten arvojen vastaisesti. EU-komissio ja varmasti myös Eurooppa-neuvoston puolalainen puheenjohtaja Donald Tusk ottavat huolen Puolan kehityksestä hyvin vakavasti, ja syytä onkin. Komissaari Günther Oettinger vihjasi saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitungin haastattelussa, että Puola voi menettää äänioikeutensa Eurooppa-neuvostossa, jos maa etenee suunnitelmissaan.

EU-maiden vuosi sitten hyväksymä oikeusvaltiomekanismi osoittaa ikävällä tavalla tarpeellisuutensa. Perusarvoista on selvästikin muistutettava myös EU-maita, ei vain EU-jäsenyyttä havittelevia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat