Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tipaton tammikuu luo hyvää sosiaalista painetta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomessa kuolee alkoholiperäisiin tauteihin ja alkoholimyrkytykseen vuosittain lähes 2 000 ihmistä. Heistä ylivoimaisesti suurin osa on miehiä. Kuolleisuus on viime vuosina laskenut samaa tahtia alkoholin kulutuksen kanssa. Vaikka kehitys on positiivista, tilastot kertovat, että alkoholi on yhä yleinen kuolinsyy.

Alkoholi on sekä kansanterveyden että kansantalouden ongelma.

Viinaan kuolleiden miesten ikää tilastoissa kuvaava mediaani on 59 vuotta. Tämän ikäisen pitäisi olla työmarkkinoiden käytettävissä eikä nurmen alla. Juominen vie kansantaloudesta valtavan määrän työtunteja, joita tarvittaisiin kasvuun.

Alkoholin kulutuksen vähentäminen ja lopettaminen onnistuu usein sosiaalisen paineen ansiosta. Tipaton tammikuu on yksi esimerkki sosiaalisesta paineesta, joka voi muuttaa tapoja oikeaan suuntaan. Tammikuussa on helpompaa sekä kieltäytyä tarjonnasta että olla tarjoamatta.

Yhdenkin kuukauden juomattomuus kohentaa terveyttä. Osa pystyy ehkä sen jälkeen vähentämään pitemmäksikin aikaa alkoholin kulutusta. Ja jos alkoholi tuntuu niin tärkeältä, että helmikuussa pitää kiireellä kompensoida kuukauden juomattomuus, on aika etsiä apua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat