Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentinvaalikysely paljasti johtajakriisin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomien mukaan kahdella hallituspuolueella, kokoomuksella ja perussuomalaisilla, on orastava johtajakriisi. Kriisi käy ilmi lehden Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä presidentinvaaleista. Tulosten mukaan Sauli Niinistön suosio on niin suuri, ettei hänen voittoaan estäisi mikään, jos vaalit pidettäisiin nyt. Kantansa päättäneistä Niinistöä äänestäisi 65 prosenttia.

Johtajakriisi paljastuu kyselyn toisesta osasta.

”Jos Niinistö ei olisi ehdokkaana, kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb (9 prosenttia) löytyy vasta sijalta neljä vihreiden Pekka Haaviston (32 prosenttia), keskustan Juha Sipilän (21 prosenttia) ja Sdp:n Eero Heinäluoman (16 prosenttia) jälkeen. Viidennellä sijalla on perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini (6 prosenttia).”

”Yllättävää on, että Stubbin henkilökohtainen suosio on romahtanut totaalisesti, vaikka puolueen kannatus pysyi kohtuullisen vakaana koko syksyn. Kokoomuksen omista kannattajista vain 34 haluaisi Stubbin presidentiksi.”

”Kokoomus joutunee arvioimaan, onko Stubbin aika ohi puheenjohtajana.”

”Myös Soinin kannatus on alhaalla. Henkilökohtainen karisma ei näytä kantavan presidentinvaaleissa. ’Jytkyttelyä’ ole luvassa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat