Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikenteeseen lisää sähköä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ensi kesänä moni suomalainen voi kohdata tiellä liikkuessaan aivan uudenlaisen kulkupelin. Vuodenvaihteessa voimaan tullut lainmuutos teki useista kevyistä sähköisistä kulkuvälineistä laillisia. Polkupyöriin sallitaan tehokkaampia sähkömoottoreita. Senioriskoottereihin ja ”tasapainotettuihin henkilökuljettimiin” ei vaadita ajokorttia, rekisteröintiä eikä katsastusta.

Vapaus siis lisääntyy, mutta niin lisääntyy myös ihmisten vastuu omasta asenteestaan. Autoilijoiden, pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kiivaat väittelyt paljastavat, että liikenteen yhteispelissä on vielä paljon oppimista.

Oppimista on myös säännöissä. Kevyisiin ja hitaasti liikkuviin sähköisiin kulkuvälineisiin sovelletaan jalankulkijoiden liikennesääntöjä, nopeammin liikkuviin polkupyöräilijöiden sääntöjä. Joitakin nopeita laitteita voi käyttää myös jalkakäytävällä, jos ajonopeus ei ylitä kävelynopeutta.

Uuden tekniikan nopea käyttöönotto ja monipuolisten vaihtoehtojen salliminen liikenteessä ovat tavoiteltavia asioita. Pelkät lakitekstin muutokset eivät kuitenkaan riitä, vaan mukaan tarvitaan myös aimo annos joustavuutta ja hyvää tahtoa. Sen harjoitteluun on nyt luvassa hyvä mahdollisuus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat