Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huumetragediasta viihdettä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yhdysvaltalainen näyttelijä ja poliittinen aktivisti Sean Penn haastatteli loppusyksystä Meksikon etsityintä huumerikollista Joaquín Guzmán Loeraa eli El Chapoa, ja kirjoitti hänestä osittain suorastaan ihailevan artikkelin aikakausilehti Rolling Stoneen.

Siinä oli jo riittävästi aihetta kohuun. Kohu voimistui, kun Meksikon poliisi vangitsi El Chapon perjantaina ja Pennin artikkeli julkaistiin heti perään lauantaina. Lehden ajoitus johtui joka toinen viikko ilmestyvän julkaisun aikataulusta. Poliisin aikatauluun saattoivat kuitenkin vaikuttaa haastattelun tiimoilta saadut tiedot El Chapon olinpaikasta.

Tapahtumien myötä on noussut esiin joukko kysymyksiä sekä Meksikon huumekaupan aiheuttaman korruption jatkuvasta laajuudesta että tiedotusvälineiden roolista etsittyjen rikollisten haastattelemisessa.

Tällainen haastattelu kuuluu sananvapauteen. Se turvaa oikeuden julkaista myös kirjoituksia, jotka voivat olla lukijoille typeriä tai jopa vastenmielisiä.

El Chapon kiinniotto on hyvä merkki. Viime vuonna hän pakeni vankilasta massiivisen korruption turvin. Hänen kohtalokseen saattoi kuitenkin koitua turhamaisuus eikä poliisin etevyys.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat