Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hämmentäviä poliisin lausuntoja on nyt liikaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomalaisten luottamusta poliisiin on ollut vaikea horjuttaa edes Jari Aarnion oikeudenkäynnillä, tapaus Anneli Auerilla ja kohulla poliisin tietolähderekisteristä. Viime aikoina poliisi on tehnyt kuitenkin parhaansa muuttaakseen tilannetta.

Poliisin tiedottaminen maahanmuuttajiin, turvapaikanhakijoihin ja maahanmuuton vastustajiin liittyvistä poliisin toimista ja tehtävistä saa kysymään, onko poliisi uuden tilanteen tasalla. Ainakaan viestintä ei ole ollut johdonmukaista ja uskottavaa. Ongelmat näkyvät erityisesti siinä, miten poliisi on viestinyt vastaanottokeskuksiin tehdyistä iskuista, katupartiosta ja turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista.

Polttopulloiskuja poliisi ehti kuvata humalaisten päähänpistoiksi, ja katukaartit poliisi toivotti tervetulleiksi. Turvapaikanhakijoiden mahdollisesti tekemää seksuaalista häirintää Helsingin ydinkeskustassa uutenavuotena poliisi kommentoi tavalla, jossa ongelman mittakaavasta ei saanut tolkkua. Poliisi samaan aikaan sekä liioitteli että vähätteli – ja siksi osa tulkitsi poliisin väittävän naisten seksuaalisen häirinnän olevan Suomessa jotenkin uusi ilmiö, mitä se ei ole.

Hämmennystä aiheuttavia lausuntoja on niin paljon, että ne saavat kysymään, onko ongelma sittenkään viestinnässä. Sekoilun voi selittää se, ettei poliisilla ole riittävää analyysia siitä, mitä turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuton vastustajien määrän kasvu tarkoittaa poliisin työlle ja yleiselle turvallisuudelle.

Jos poliisin lausuntojen taustalla on ollut paine hillitä maahanmuuttoasenteiden kärjistymistä, taktiikka epäonnistui. Kyseenalaista olisi myös se, että poliisi puhuisi esimerkiksi katupartioiden puolesta lobatakseen itselleen lisää rahaa.

Poliisin ei pidä piilotella, vähätellä eikä liioitella mitään uhkia ja rikoksia, saati kannustaa tarttumaan oman käden oikeuteen. Pitääkseen kiinni luotettavuudestaan poliisin on oltava neutraali toimija, joka samaan aikaan kuitenkin varoittaa uhkista ja riskeistä joutua rikoksen kohteeksi. Jos esimerkiksi lapsilla ja nuorilla on todellinen riski joutua tietyissä tilanteissa seksuaalisen häirinnän kohteeksi, siitä täytyy kertoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat