Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyhtökaura osuu nykyaikaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Soija, seitan ja quorn saavat pian ruokakaupan hyllyllä rinnalleen suomalaistuotteen. Kyse on nyhtökaurasta.

Nyhtökaura on kaurasta, härkäpavusta ja keltaherneestä tehty kasviproteiinivalmiste, jota voi kuvata vaikka kasvisjauhelihaksi. Tällä mielleyhtymällä se myös itse leikkii. Nimeen on tuotu trendikkäästä nyhtöpossusta tuttu etuliite korostamaan sitä, että tuote korvaa lihan.

Nyhtökaura on oikeastaan tämän ajan unelmatuote. Se on yliopistossa syntynyt innovaatio, jolla on globaalit markkinat. Se on samaan aikaan vastaus arjen kiireeseen, ympäristökuormitukseen ja huoleen globaalista ruokahuollosta. Lihankulutus kehittyvissä maissa kasvaa sitä vauhtia, että maailman ruokahuollossa on varauduttava korvaamaan eläinproteiinit jollain muulla. Lautaselle kasataan kasviproteiinia – tai hyönteisiä, joiden syöminen ei vielä ole kovin helppoa. Kaura sen sijaan on tuttua.

Nyhtökaurasta voi helposti ennakoida menestystä, sillä siinä on paljon sellaista, joka houkuttaa kokeilemaan. Tuote on tervetullut lisä tuontisoijan ja kotimaisten härkäpaputuotteiden rinnalle. Mitä enemmän tarjolla on nopeasti kokattavia kasvisproteiinituotteita, sen helpompaa on myös niiden kokeileminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat