Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailukykylait kannattaisi jäädyttää näillä pakkasilla

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hämeen Sanomat arvioi, että Suomeen on muodostumassa vahva ja laaja lakkorintama, mikäli hallitus ei peru niin sanottuja pakkolakiesityksiään.

”Ennusmerkkien perusteella tilanne saattaa tulehtua jopa niin, että Suomessa alkaa suurlakko – jota laajuutensa perusteella voisi luonnehtia yleislakoksi.”

”Ei ylipäänsä ole varmaa, päätyykö työehtojen heikentämispaketti tai sopimusvapauden rajoitusesitys kansanedustajien pöydille. Huolestuttavaa silti on, ettei hallituksella näytä olevan suunnitelmaa sen varalle, että tilanne kärjistyy. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on reilun puolen vuoden ajan toivonut, maanitellut ja pyytänyt työmarkkinajärjestöjä sopimaan pakkolakeja paremmasta yhteiskuntasopimuksesta, turhaan.”

”Marras–joulukuussa pöydällä oli jo palkansaajien varteenotettava tarjous, mihin Elinkeinoelämän keskusliitto ei kuitenkaan tarttunut. Siinä palkkojen nollakorotukset ja palkankorotusten sitominen vientialojen prosentteihin olisi parantanut merkittävästi Suomen kilpailukykyä. Työmarkkinoille olisi samassa tarjouksessa tuotu myös vuosien ennakoitavuus.”

Kainuun Sanomat kirjoittaa, että konflikti muistuttaa yhä enemmän Esko Ahon ja palkansaajajärjestöjen yhteenottoa reilut 20 vuotta sitten.

”Silloinkin porvarihallitus yritti pelastaa kansakunnan talouden sopimalla työmarkkinajärjestöjen kanssa toimista, jotka olisivat tuntuvasti parantaneet kustannuskilpailukykyä.”

”Hallitus tunnustaa omien keinojensa heikkoudet ja puutteet, mutta katsoo olevansa pakotettu yrittämään kilpailukykyyn kohennusta omin voimin, ellei työmarkkinajärjestöiltä tule apuja.”

”Kansakunnalla ei ole varaa tällaiseen voimainmittelöön hallituksen ja järjestöjen välillä. Nyt tarvitaan sovunrakennusta ja sovittelijaa. Sdp on tarjonnut tehtävään entistä SAK-pomoa ja ministeriä, Lauri Ihalaista, joka ei opposition kansanedustajana tietenkään hallitukselle kelpaa. Onko Paavo Lipposta tai Mikko Mäenpäätä vielä edes kysytty?”

Ilkan mukaan alkaa näyttää siltä, että hallituksen valmistelemalla kilpailukykypaketilla ei saada työn yksikkökustannuksia laskemaan viidellä prosentilla.

”Hallituksella on nieleskeltävää kolmikannan ulkopuolisten tahojen kielteisissä ja kriittisissä lausunnoissa. Samoin oikeusoppineiden kommenteissa, että osaan esityksissä sisältyy perustuslain ja kansainvälisten velvoitteiden kanssa ristiriitaisia kohtia.”

”Suomen kannalta alkaa näyttää vahvasti parhaalta vaihtoehdolta se, että työmarkkinakeskusjärjestöt kaivavat yhteiskuntasopimuksen vaikka kiven alta.”

”Hallitus taas toimisi viisaasti, jos jäädyttäisi kilpailukykypakettinsa tammikuun hankeen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat