Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvaltojen kahtiajako on myös Obaman syytä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat kirjoittaa, että Yhdysvaltojen presidentin tehtävät noin vuoden kuluttua jättävä Barack Obama pyrki viimeisessä kongressille pitämässään kansakunnan tilaa käsitelevässä puheessa kuromaan umpeen virkakaudellaan syventyneitä kahtiajakoja.

”Obama itsekään ei ole syytön kehitykseen, jossa molemmat osapuolet ovat antaneet sytykkeitä toisilleen. Radikaalipopulisti Donald Trumpin kansansuosio kielii republikaanien arvomaailman oikeistolaistumisesta samalla, kun Obama on ajanut sinnikkäästi amerikkalaisittain vasemmistolaisia uudistuksia.”

”Poliittinen kiistanalaisuus yhdistää Obaman kausien suurimpia saavutuksia. Terveydenhoitouudistus toi yli 30 miljoonaa amerikkalaista sairausvakuutuksen piiriin, mutta kriitikot ennakoivat julkisten terveydenhoitomenojen rajua kasvua. Obama on pystynyt kaventamaan liittovaltion budjettivajetta, mutta USA:n julkinen velka kasvaa yhä tähtitieteellisesti.”

Karjalainen nostaa esiin puheen siirtolais- ja muslimivastaisuutta suomineet kohdat, joilla Obama vastasi Donald Trumpin vaalikampanjan heittoihin.

”Kun tummaihoinen presidentti sanoi, että rasismi on epäamerikkalaista, se tuntui niin uskottavalta, että maan menneisyys melkein unohtui.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat