Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Omat tiedot helpommin esiin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Euroopan unionin tietosuoja-asetus muuttaa lähivuosina henkilötietojen käsittelyä. Yritysten ja erilaisten rekisterinpitäjien kannattaa alkaa varautua muutokseen.

Uudistuksella yritetään vahvistaa tietoturvaa niin, että arkaluontoiset tiedot olisivat turvassa nopeasti digitalisoituvassa maailmassa. Yrityksille ja rekisterinpitäjille vuonna 2018 voimaan tuleva asetus tuo uusia velvollisuuksia. Kansalaisille asetus tuo lisää oikeuksia, sillä pääsy omiin tietoihin helpottuu.

Omia tietojaan voi jo nyt tarkistaa erilaisista rekistereistä, mutta vastedes tiedot on entistä helpompi siirtää sähköisessä muodossa talteen itselle tai vaikkapa palveluntarjoajalta toiselle. Omat tiedot varmasti myös kiinnostavat monia.

Vipinää voisi odottaa esimerkiksi sukututkijoita kiinnostavissa arkistoissa, hakukonepalveluissa kuten Googlessa, biopankeissa sekä terveydenhuoltoalan yrityksissä. Omien tietojen siirtämisen helpottuminen tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jos pyytää Facebookilta päivityksensä, ne saa koneluettavassa muodossa.

Asetus lisää toivottavasti myös tietoa siitä, että vääriin tietoihin on oikeus saada korjaus. Ja jos tiedot varastetaan tai vuodetaan, siitä saa myös itse tiedon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat