Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saavutetut edut eivät ole ikuisia – pidä huolta itsestäsi, urheilu

Pääkirjoitus
 
Tero Hakola Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Suomalaisesta urheilusta on kuulunut viime aikoina monenlaista hyvää. Tutkimusyhtiö Sponsor Insightin mukaan (HS 10.1.) urheilun sponsorointi on kasvanut viime vuosina parin prosentin vauhtia, vaikka Suomen talous on polkenut paikoillaan.

Rahaa ja resursseja on siis tarjolla. Urheilu kiinnostaa yrityksiä ja niiden asiakkaita, koska urheiluun liittyy paljon arvostettuja asioita.

Urheilu liikuttaa isoja joukkoja, urheilijat tunnetaan, he ovat kelpo roolimalleja ja urheilulla on hyviä tarinoita. Yritykset hyödyntävät urheilua mieluusti omissa jutuissaan ja ovat valmiita maksamaan siitä kunnolla.

Kilpaurheilu koskettaa parhaimmillaan melkein kaikkia suomalaisia. Nuorten jääkiekkomaajoukkueen kultajuhliin päättynyt MM-finaali tavoitti yli kolme miljoonaa suomalaista tv:n kautta ja ottelun keskikatsojamäärä oli liki kaksi miljoonaa. Yhtä paljon katsojia kerää vain Linnan juhlien lähetys itsenäisyyspäivänä.

Lisäksi liikunnallisen elämäntavan suosio on vahvistunut. Lapsille liikunta on tärkeä harrastus. Se kelpaa vihdoin jopa poliitikoille: Sipilän hallitus haluaa edistää liikunta kärkihakkeidensa avulla.

Mutta. Asema ja hyvä maine eivät kestä ikuisesti, ellei urheilu pidä itsestään huolta. Doping, korruptio ja yleinen huono hallinto ovat olleet urheilun puhutuimpia aiheita myös tänä vuonna. Suomalaisen urheilun onneksi uutiset ovat pysyneet etäällä. Silti moni urheilujohtaja on joutunut selittelemään lajinsa kattojärjestöissä tapahtuneita väärinkäytöksiä.

Suomalaista urheilua johdetaan varsin vastuullisesti, mutta mietittävää on täälläkin. Urheilulla on paljon menetettävää, eikä vain sponsorimarkkinoilla.

Pohdintojen pohjaksi käy esimerkiksi HS:n marraskuussa (14.11.) julkaisema yksinkertainen uutisgrafiikka Espoon kaupungin tavoista tukea jääkiekkoa seurojen ja halliyhtiöiden kautta.

Uutisessa käsiteltiin Espoon tukea talousvaikeuksissa olevalle jäähalliyhtiölle. Monen urheilunystävän mielestä grafiikan otsikko ”Espoo syytää rahaa jääkiekkoon” saattoi olla vähintään provosoiva.

Se on kuitenkin myös totta. Urheilu tekee valtavasti hyviä asioita, mutta saa vastineeksi isoja summia julkista rahaa.

Eikä veronmaksajan tuki ole enää itsestään selvää. Se kannattaa muistaa aikana, jolloin lastensairaalaa varten kerätään rahaa lahjoituksilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat