Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älä tee tällaista hallintoa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kansainvälisestä yleisurheiluliitosta IAAF:stä, Kansainvälisestä jalkapalloliitosta Fifasta ja Volkswagenista kannattaisi tehdä kunnollinen organisaatiotutkimus. Yhteneväisyyksien pohjalta voisi rakentaa tarkistuslistan niistä linjauksista, joita tervettä hallintoa rakentavan tulee välttää.

Kansainvälinen antidopingjärjestö Wada julkisti torstaina toisen osan IAAF-selvityksestään. Wadan mukaan korruptio oli IAAF:ssä rakenteellista ja järjestö osallistui dopingin käytön peittelyyn.

Moni organisaatio tekee virheitä, mutta IAAF:ltä, Fifalta ja Volkswagenilta on puuttunut riittävä eettinen ja taloudellinen valvonta. Senkin saattaisi vielä kestää. Mutta jos tällaisille organisaatioille tai niiden johtajille on tarjolla rahaa tai markkinaosuuksia ja vippaskonsteja näiden etuuksien saavuttamiseen, kiusaus voi voittaa – näissä tapauksissa niin kävi.

Kaikki kolme syyllistyivät järjestelmälliseen petokseen. Kaikki olivat johtajavetoisia ja epädemokraattisia organisaatioita. Yksikään ei ryhtynyt itse oikomaan vääryyksiään. Ei edes siinä vaiheessa, kun ongelmat alkoivat näkyä ulkopuolisille. Ja nyt kaikki kolme kiistävät sen, mitä ulkopuolinen aavistelee: huijausten on ollut pakko olla ylimmän päättäjistön tiedossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat