Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutta kaupunkiasumista

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Mannerheimintielle rakennettiin 1950-luvun alussa suuri aravakerrostalo Lotta Svärd -järjestöltä periytyneillä rahoilla. Tavoitteena oli tarjota asuntoja erityisesti sodasta kärsineille naisille ja perheille. Asukkaiden arkea haluttiin helpottaa ottamalla jo suunnitteluvaiheessa huomioon arjessa tarvittavat palvelut.

Rakennus teki historiaa ainakin yhdellä tavalla. Siinä toimiva White Lady oli ensimmäinen ykkösluokan ravintola, johon naiset pääsivät sisään ilman miesseuraa.

Tiiviin kaupunkiasumisen suosion kasvu on luonut tilaa myös uudenlaisille asumisratkaisuille. Helsingin Kalasatamaan valmistuvaan ennätyskorkeaan asuintaloon on tulossa aulapalvelu, joka avustaa esimerkiksi yhteisten palvelujen käytössä ja ruokaostosten toimittamisessa kotiin (HS 12.1.).

Rakennus sijaitsee aivan metroradan vieressä. Myös länsimetron asemien kylkeen ja jopa niiden päälle on rakenteilla runsaasti uusia asuntoja. Pääkaupunkiseudulle alkaa muotoutua uusi asumismalli, jossa mahdollisuus autottomuuteen on valtti eivätkä palvelut ole vain vieressä – usein ne ovat myös omassa talossa ja tarvittaessa kodin sisällä. Arkea helpottaville ideoille on vielä paljon tilaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat