Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskittyminen puhuttaa maakunnissa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalaisen mukaan ”keskisuomalaiset kunnat ovat valmistelleet viime viikkoina lausuntojaan hallituksen itsehallintoaluehankkeeseen. Suomi jakautuu 18 itsehallintoalueeseen vuoden 2019 alussa. Näiden alueiden nimeksi tulee todennäköisesti maakunta”.

”Vientiteollisuuden piristyminen saattaa jo heijastua Keski-Suomeen. Tämä maakunta nouseekin taantumasta yleensä nopeammin kuin osa muista maamme maakunnista, sillä täällä on vientiteollisuutta.”

”Keski-Suomessa maakuntahallinnon rakentaminen on otettu myönteisesti vastaan. Se koetaan alueen kehitystä edistäväksi asiaksi.”

Länsi-Savo puolestaan toteaa alueista, että ”keskittäminen ei ole luonnonlaki eikä hallitsematon luonnonvoima, jonka vaikutuksia katsellessa voisi vain kohautella harteitaan ja voivotellen alistua. Keskittämiseen johtavat ihmisten tekemät päätökset ja niitä synnyttävä ideologia. Taustalla on jo koko yhteiskunnan läpäissyt ajatus siitä, että suuret yksiköt ovat parempia kuin pienet, että suuri kaupunki on parempi kuin pieni ja että ihmiset asuvat mieluummin suurissa kaupungeissa”.

”On osoitettu monessa tapauksessa, että (keskittämisen) haitta on suurempi kuin hyöty.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat