Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyviä puoluesihteereitä on nykyisin vaikea löytää

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat arvelee, että kokoomus etsii Minna Arven tilalle puoluesihteeriä, joka sitoutuu tehtävään pitemmäksi aikaa kuin edeltäjänsä.

”Kokoomuksen parlamentaarinen voima (37 kansanedustajaa) on nyt pienempi kuin vuosikymmeniin. Siihen nähden maassa harjoitetaan varsin oikeistolaista hallituspolitiikkaa.”

”Tässä mielessä kokoomuksella ja sen tulevalla puoluesihteerillä ei ole hädän päivää. Etsityn puoluevirkailijan ei tarvitse olla ihmeidentekijä antaakseen itsestään vakuuttavamman kuvan kuin vaisu ja arasti esiintynyt Arve.”

”Arven kohtaloksi koituivat ne rooliodotukset, joita puoluesihteeriin kohdistettiin topakan Taru Tujusen jäljiltä. Tujunen ei ehkä ole suuri poliittinen ajattelija, mutta hän osoittautui puoluesihteerinä erinomaiseksi organisaattoriksi.”

Savon Sanomien mukaan puoluesihteeri ei ole enää kovin houkutteleva tehtävä.

”Puoluesihteerit eivät ole samanlaisia vahvoja poliittisia vaikuttajia kuin aikaisemmin. Kyse on pitkälti puolueorganisaation pyörittämisestä puolueen puheenjohtajan selän takana.”

”Arve on ollut puoluesihteerinä tavallista näkymättömämpi. Voi olla, että puheenjohtaja Alexander Stubb hakee nyt tehtävään hieman korkeamman poliittisen profiilin omaavaa henkilöä.”

Lapin Kansa pohtii vasemmistoliiton ensi kesäkuussa järjestettävän puheenjohtajavaalin asetelmia.

”Tunkua puheenjohtajan paikalle ei ole ollut. Toistaiseksi ehdokkaaksi on ilmoittautunut vain kansanedustaja Jari Myllykoski Satakunnasta. Myllykoskelle uskotaan löytyvän naishaastajia.”

”Puheenjohtajakisaan odotetaan ainakin eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekosta (36), kansanedustaja Li Anderssonia (28) ja puoluevaltuuston puheenjohtajaa, oululaista Hanna Sarkkista (27). Kaikki ovat kertoneet harkitsevansa ehdokkaaksi asettumista.”

”Puheenjohtajan valinnasta järjestetään neuvoa-antava jäsenäänestys. Tällä tavalla vasemmistoliittolaiset uskovat saavansa puheenjohtajan valinnalle lisää julkisuutta. Kisa kuin kisa kiinnostaa suomalaista.”

”Myönteistä julkisuutta vasemmistoliitto kiistatta tarvitsee. Puolueen kannatus on tippunut vaali toisensa jälkeen. Puheenjohtaja Paavo Arhinmäen kaudella näin käynyt jatkuvasti. Alamäki toki alkoi jo ennen Arhinmäen kautta.”

”Arhinmäen aikana vasemmistoliitto on kilpaillut äänestäjistä ennen kaikkea vihreiden kanssa. Tässä kisassa puolue ei ole menestynyt, kannatus on tippunut. Linja on saattanut purra yliopistokaupungeissa, mutta vanhaa kaartia on siirtynyt muun muassa perussuomalaisiin.”

”Puoluekokouksessa vasemmistoliittolaiset päättävät, mihin suuntaan puolue suunnistaa. Valinta on vaikea: vihreys ei vedä ja vasemmalla on ahdasta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat