Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huoleen Puolasta on aihetta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ulkoministeri Timo Soini (ps) on antanut huonoja ja hieman parempia neuvoja siinä, miten Puolan oikeistolais-kansallismieliseen hallitukseen tulee suhtautua.

Viime viikolla Soini sanoi blogissaan, ettei EU-byrokraatti voi kävellä vaaleilla valitun päättäjän yli. Niin kävi hänen mielestään, kun EU:n komissio päätti selvittää oikeusvaltiokehitystä Puolassa.

Lokakuussa parlamenttivaalit voittanut Laki ja oikeus -puolue (PiS) oli puuttunut korkeimman oikeuden toimintaan, ottanut haltuunsa kansallisten radio- ja tv-yhtiöiden johtopaikat ja vastannut tylysti kirjallisiin kyselyihin toiminnastaan.

Komissiolla eli EU:n virkamieskoneistolla on ollut kaksi vuotta valtuudet seurata jäsenmaiden oikeusvaltiokehitystä. Ulkoministerin pitää ottaa huomioon se, vaikkei puoluejohtajana pitäisi siitä.

Maanantaina Brysselissä Soini sanoi, että epäselvyydet Puolan kanssa pitää hoitaa keskustelemalla. Se voi todella olla ensiaskeleena parempi keino kuin ajautuminen vastakkainasetteluun.

Soini ei kuitenkaan malttanut olla lisäämättä, että eliitillä on vaikeuksia niellä vaalituloksia ja että hävinneiden puolella on paljon katkeruutta. Molempia ilmiöitä voi esiintyä, mutta huoli Puolan oikeusvaltiokehityksestä on perusteltua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat