Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verkon pitää toimia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomi on tunnetusti ollut edelläkävijä matkapuhelinten käyttöönotossa. Kehityksellä on kuitenkin myös kääntöpuolensa. Suomalaiset ovat hyvin nopeasti heittäytyneet pelkän matkapuhelinverkon varaan. Entistä harvemmassa kodissa on lankapuhelin. Myös työpaikoilla arjen sujuminen nojaa kännyköihin.

Äskettäiset ongelmat Soneran matkapuhelinverkossa osoittivat, että yhden operaattorin ongelmat voivat helposti kertautua. Kun organisaatio hankkii kaikki puhelinliittymänsä yhdeltä operaattorilta, myös vikatilanteet osuvat kerralla kaikkiin puhelimiin.

Kova kilpailu on vienyt alaa nopeasti eteenpäin ja painanut hinnat kohtuullisiksi. Kilpailun valvojien on kuitenkin hyvä varmistaa, että operaattorit pitävät riittävää huolta verkon toimivuudesta kellon ympäri. Matkapuhelinten käyttämät radiotaajuudet ovat rajallista yhteistä omaisuutta, joten niitä hallitsevilta yrityksiltä voi edellyttää toimintavarmuutta.

Jos ongelmat alkavat kasaantua samaan paikkaan, on syytä perehtyä tarkemmin niiden syihin. Säästöpaineiden keskellä yhteiskunnan elintärkeät toiminnot täytyy myös turvata rinnakkaisilla järjestelyillä ja varajärjestelmillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat