Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolustusministeri: Poliisin resurssit ovat riittämättömät

Pääosin sotilaspoliisikoulutuksen saaneista reserviläisistä muodostettava täydennyspoliisijärjestelmä voisi luoda poliisille omaa reserviä monenlaisiin yhteiskunnallisiin häiriötilanteisiin, kirjoittaa puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) HS:n Vastaväite-palstalla.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Puolustusministeri Jussi Niinistö.
Puolustusministeri Jussi Niinistö. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Pääkirjoituksessa (HS 20.1.) väitettiin, että täydennyspoliisijärjestelmä ei voisi tuoda apua kansalaisten arjen turvallisuuteen liittyviin pelkoihin.

Tosiasia on, että poliisin resurssit ovat riittämättömät. Poliisilaitoksia suunnitellaan lakkautettaviksi ja poliisin näkyvyys taajamissa on vähentynyt, puhumattakaan haja-asutusalueista. Samanaikaisesti esimerkiksi turvapaikanhakijoiden joukolla tekemät seksuaaliset ahdistelut herättävät turvattomuutta kansalaisissa.

Pääosin sotilaspoliisikoulutuksen saaneista reserviläisistä muodostettava täydennyspoliisijärjestelmä voisi luoda poliisille omaa reserviä monenlaisiin yhteiskunnallisiin häiriötilanteisiin.

Kansalaiset ovat pyrkineet lisäämään arjen turvallisuuttaan katupartioinnilla. Se ei ole kuitenkaan kansalaisten velvollisuus, vaikkakin se on heidän oikeutensa. Turvallisuuden ylläpito kuuluu lähtökohtaisesti viranomaisille. Viranomaisjohtoinen täydennyspoliisijärjestelmä lisäisi poliisin läsnäoloa alueilla, joissa tiedetään syntyvän häiriökäyttäytymistä ja joissa poliisin resurssit eivät ole riittävät.

Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan kyselyn mukaan kaksi kolmasosaa kansalaisista pitää maailmaa turvattomampana kuin ennen. Tähän huoleen on vastattava myös uusilla keinoilla.

Jussi Niinistö

puolustusministeri (ps)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat