Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jäteastia kuormittaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Opiskelijaruokaloista ylijääneen ruoan lahjoittaminen eteenpäin sitä tarvitseville on laajenemassa Vantaalla. Entistä useammasta keittiöstä ruoka toimitetaan järjestöille, jotka puolestaan jakavat sitä esimerkiksi työttömille tai syrjäytymisuhan alla oleville nuorille (HS.fi 21.1.).

Jakelusta vastaa kaupungin ja seurakuntayhtymän yhteishanke, joka saa hävikkiruokaa myös kaupoista.

Aikaisemmin samankaltaisia hankkeita on ollut esimerkiksi Jyväskylässä, missä ylijäänyttä ruokaa myytiin kouluruokailun päätyttyä euron tai puolentoista hintaan lähialueen asukkaille.

Ruokahävikin pienentäminen lahjoittamalla tai myymällä annoksia edulliseen hintaan on monella tavalla kannatettavaa toimintaa. Ruoka päätyy oikeaan kohteeseen. Toiminta myös aktivoi ihmisiä ja vahvistaa heidän verkostojaan.

Uusia toimintamalleja täytyy kehittää myös ympäristösyistä. Varsin moni tiedostaa, että ruoantuotanto kuormittaa ympäristöä monin tavoin. Usein kuitenkin unohtuu, että jäteastiaan päätyvien ruoka-annosten ympäristöjalanjälki on kaikkein turhin. Tuotanto ja jalostus ovat jo taakkansa aiheuttaneet, mutta ruoka ei koidu kenenkään hyväksi. Siinä ei ole mitään järkeä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat