Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Murhat heikentävät suhteita

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Venäjän johdon osuudesta entisen tiedusteluagentin Aleksandr Litvinenkon murhaan Lontoossa marraskuussa 2006 on vahvaa näyttöä.

Hänet tappanut radioaktiivinen polonium-210 on jäljitetty Venäjälle. Aineesta on löytynyt jäämiä pitkin murhasta Britanniassa syytettyjen venäläisagenttien Andrei Lugovoin ja Dmitri Kovtunin kulkureittejä. Lugovoi sai murhan jälkeen kunniamerkin presidentti Vladimir Putinilta ja paikan Venäjän parlamentista.

Murhan peittelemättömään julkeuteen nähden reaktiot ovat tähän asti olleet aika rajoitettuja. Britanniassa torstaina julkistettu tutkimusraportti murhasta on kuitenkin niin raskauttava Venäjälle, että siihen on pakko reagoida eurooppalaisittain myös laajemmin.

Venäjän ja lännen suhteille on raskasta, että kyse on useammista ihmishenkiä vaatineista tapahtumista. Litvinenkon tapauksessa jäljet vain johtavat selvimmin Venäjän korkeimpaan johtoon.

Tänä vuonna odotetaan raporttia rikostutkinnasta malesialaisen matkustajakoneen ampumisesta alas venäläisellä ohjuksella Ukrainassa heinäkuussa 2014. Koneen tuhossa kuoli 298 ihmistä.

Myös poliittiset murhat Venäjän sisällä vievät pohjaa suhteiden parantamiselta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat