Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sotilaallinen yhteistyö ei tuo puolustusliiton turvaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat kirjoittaa EU:n puolustusulottuvuudesta: ”Kaikki suomalaiset eivät ole vieläkään ymmärtäneet, että EU-maiden keskinäinen avunanto on kirjattu vuonna 2009 voimaan tulleeseen Lissabonin sopimukseen.”

”Realismi on kuitenkin koko ajan säilytettävä: EU ei ole puolustusliitto, eikä sillä ole samanlaisia mahdollisuuksia vastata sotilaalliseen hyökkäykseen kuin sotilasliitto Natolla.”

”Ja vaikka Suomi ja Ruotsi tiivistävätkin kahdenkeskistä sotilaallista yhteistyötä, sen seurauksena näillä näkymin ei ole puolustusliittoa.”

Turun Sanomien mukaan Suomen on syytä tukea EU:n turvapaikkakäytäntöjen remonttia: ”Turvapaikanhakijat eivät voi vaellella hallitsemattomasti EU:n saati Schengenin alueella. Tarvitaan pitävät säädökset siitä, missä hakemukset käsitellään.”

”Suomen on syytä kannattaa Dublin-säännön remontointia. Vuodenvaihteesta lähtien turvapaikanhakijoita on tullut itärajan yli Sallaan ja Alakurttiin. Jos tahti jatkuu samanlaisena, tulijoita on tänä vuonna noin 7 500.”

”EU-kumppanit on hyvä pitää riskeistä ajan tasalla. Vielä olennaisempaa on, että neuvotteluyhteys Venäjän poliittiseen johtoon on avoin ja toimiva. Pakolaisvirrat eivät liiku rajavyöhykkeellä salaa Venäjän viranomaisilta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat