Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansainvälinen rikollisuus ulotti lonkeronsa Jurvaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalainen kirjoittaa kansainvälisen rikollisuuden lonkeroista: ”Jurvassa paljastunut laaja huumejuttu osoittaa, kuinka pieneksi maailma on käynyt.”

”Rikollisuus liikkuu ketterästi maista ja rajoista välittämättä, ja etsii pesäpaikoikseen jopa Jurvan kaltaisia rauhallisia maalaistaajamia. Huumerikoksesta epäillyt kuljettivat Saksasta viime- ja edellisvuoden aikana 25 kiloa amfetamiinia öljynä. Näin suuren amfetamiinierän valmistaminen ja myyminen on raskas rikos, josta on odotettavissa myös painavia tuomioita.”

”Jurvassa sijainneissa yksityisasunnoissa tehtiin amfetamiinijauhetta katukauppaan. Yhteensä 23 henkilön huumerinki alkoi hahmottua, kun poliisi otti kiinni lompakkovarkaan kioskilla Jurvassa.”

”Suomen ja Saksan poliisit tekevät asiassa tiivistä yhteistyötä. Kansainvälisiä verkostoja käsittävät huumausainerikokset vaativat tyypillisimmillään Euroopan laajuista poliisiyhteistyötä. Jurvan tapaus osoittaa EU-yhteistyön voiman ja toisaalta myös ammattimaisen rikollisuuden laajat lonkerot.”

Karjalainen kirjoittaa pohjoismaisesta kansalaisuudesta. ”Kansanedustaja, Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund nostaa Pohjoismaiden neuvoston kokouksen alla uudelleen esiin ajatuksen viiden Pohjoismaan kansalaisten yhteisestä Pohjolan kansalaisuudesta (Helsingin Sanomat, 22.1.)”

”Pohjoismainen passiunionikin on varmasti tuntunut haihattelulta 1950-luvun vaihteessa, kun sitä rakennettiin ja se tuli voimaan. Haihatteluksi yhteiskansalaisuuskin on jo leimattu, ja juuri Haglundilla ja Rkp:llä on vankka vihaajajoukkonsa, joka ei jätä käyttämättä hyväkseen tätäkään tilaisuutta.”

”Ajatus yhteiskansalaisuudesta on kuitenkin tervetullut signaali yhteisyydestä eri maiden välillä ajassa, jossa niin yksilötason kuin valtiovaltojenkin energia käytetään paitsi uusvanhojen myös ihan uusien rajojen rakentamiseen.”

”Pohjoismainen yhteistyö on ollut Suomelle tärkeä ulkopoliittinen tuki.”

Länsi-Savo on huolissaan matkapuhelinverkkojen ongelmista: ”Viestintävirasto on usein saanut moitteita siitä, ettei se valvo riittävästi matkapuhelinverkkojen luotettavuutta. Tuntuu siltä, että kritiikki on aiheellista.”

”Vaikka operaattoreihin oltaisiinkin yhteyksissä säännöllisesti ja matkapuhelinverkkojen häiriöitä selvitettäisiin, tulisi tähän asiaan luoda selkeä kriteeristö, jonka noudattamatta jättäminen aiheuttaisi jonkinlaisia seuraamuksia.”

”Huomionarvoinen on myös ehdotus siitä, että Suomessakin sallittaisiin puhelun ohjautuminen toiseen verkkoon, jos ensisijainen ei syystä tai toisesta ole saatavilla.”

”Tällä hetkellä tämä ei, outoa kyllä, ole mahdollista.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat