Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väyrynen jättää keskustan oman onnensa nojaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on jälleen kerran otsikoissa. Maanantaina, uuden kirjansa julkistuspäivänä, hän kertoi verkkosivuillaan jättäytyvänsä sivuun keskustan puolue-elinten toiminnasta.

Väyrynen kirjoittaa, että hän ei pysty vaikuttamaan keskustan linjaan eikä sitä kautta ”Suomen, Euroopan ja koko ihmiskunnan tulevaisuuteen”.

Hänen mukaansa keskustaan on syntynyt epäpyhä valtapoliittinen liittouma: liberaalit tukenaan joukko lestadiolaispoliitikkoja. Vaikka Väyrynen ei nimeltä sano, osa kritiikistä lienee tarkoitettu vanhan kilpakumppanin, elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk) suuntaan.

”Perinteisen alkiolaisen linjan” kannattajat on Väyrysen mielestä sysätty syrjään. Se on keskustakentässä kova syytös – tosin Santeri Alkion henkinen perintö nostetaan esiin aina, kun keskustan linjasta käydään taistelua.

Väyrynen on niitä keskustalaisia, jotka halusivat hallitukseen sosiaalidemokraattien kanssa, ei kokoomuksen. Hänen mielestään nykyisessä hallituskoalitiossa kokoomus vie muuta hallitusta. Väyrynen odotti Juha Sipilältä paljon, mutta on ilmeisesti joutunut pettymään. Tosin jo Sipilän aloittaessa Väyrysen tuki uudelle puheenjohtajalle oli varauksellista: Rovaniemen puoluekokouksessa vuonna 2012 hän lupasi tukea Sipilää ”mahdollisuuksien mukaan”.

Väyrysen pettymys vaikutusmahdollisuuksiensa vähäisyyteen on epäilemättä aitoa. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että hän on myös taitava poliittinen pelaaja, jolla on aina vähintään yksi projekti meneillään.

Seuraaviin vaaleihin on vielä yli vuosi aikaa, ja nekin ovat ”vain” kuntavaalit. Väyrysen kannalta keskeiset vaalit – sekä eduskunta- että europarlamentin vaalit – ovat edessä näillä näkymin vuonna 2019. Vuonna 2018 on lisäksi presidentinvaali, mutta Väyrynen on sanonut toivovansa, että Sauli Niinistö jatkaa.

Väyrysellä on joka tapauksessa pari kolme vuotta hyvää aikaa hämmentää keskustan kenttää ja toimia puolueen linjaan tyytymättömien keulakuvana. Samalla hän saa mittautettua, minkä verran hänelle löytyy vielä kannattajia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat