Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelko ja turvattomuus lisäävät Sdp:n kannatusta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Karjalainen pohtii puolueiden kannatuksen kehityssuuntia tuoreimman gallupkyselyn (HS 22.1.) perusteella.

”Sdp:n näin nopea nousu suurimmaksi on ainutlaatuista Suomen poliittisessa historiassa.”

”Sdp:ssä asia nähdään mieluusti niin, että puheenjohtaja Antti Rinteen työ alkaa tuottaa tulosta ja puolue tarjoaa nyt uskottavia vaihtoehtoja hallituspolitiikalle. Puolueen ulkopuolella asia nähdään pikemminkin niin, että Sdp:n ei itse tarvitse tehdä mitään ja että se korjaa sadon hallituksen epäsuosion nopeasta lisääntymisestä.”

”Osa Sdp:n kannatuksen kasvusta lieneekin tällaista ansiotonta arvonnousua, kun perussuomalaisten kannattajista suuri osa on havahtunut tämän populistipuolueen oppositiossa antamien lupausten katteettomuuteen hallituspolitiikan karussa arjessa.”

”Syy Sdp:n nousuun on kuitenkin monisyisempi: kysymys on kansalaisten laajemmasta pettymyksestä hallitukseen sekä erityisesti yleisen pelon ja levottomuuden lisääntymisestä. Hallituksen ei koeta tarjoavan turvallisuutta tuottavia ratkaisuja tässä levottomassa ja uhkien sävyttämässä tilanteessa.”

”Kansalaisten huolilistan kärjessä on Suomen työllisyystilanne. – – Hallituksen jämäkkyys ja pakkolait ovat kääntyneet sitä itseään vastaan.”

Hämeen Sanomat näkee teollisuudessa pieniä merkkejä aikojen paranemisesta.

”Elinkeinoelämän keskusliiton viime viikolla julkistettu investointitiedustelu nostatti kertaheitolla mielialoja, vaikka muutokset eivät olleetkaan päätä huimaavia.”

”Lähtötaso on tosin kaukana huippuvuosista, jolloin kotimaiset yritykset investoivat voimakkaasti ja Suomi kiinnosti investointikohteena myös ulkomailla.”

”Investointitiedustelun toinen myönteinen viesti oli, että yritykset ovat heräämässä myös tuotteiden kehittämiseen.”

”Investoinnit lisääntyvät, mutta paineet yritysten kilpailukyvyn vahvistamiseksi kasvavat edelleen.”

”Elinkeinoelämä kaipaa vetoapua ja ennustettavampaa talouspolitiikkaa. Kattava yhteiskuntasopimus olisi siihen avain. Pakkolait sen sijaan voivat pysäyttää orastavan kasvun.”

Iltalehti kirjoittaa Helsingin Guggenheim-hankkeen näkymistä.

”Maltti on paikallaan – olkoonkin, että Guggenheim-museon tiedetään vauhdittaneen Biskajanlahdella sijaitsevan pikkukaupungin turismia. Helsinki ei ole Bilbao eikä tuhkassa pyörivä feenikslintu.”

”Samalla on muistettava, että kestävää kulttuuriturismia ei luoda brändipyydyksillä.”

”Toisaalta Guggenheimin intohimoja herättävä haamu on tuonut tervetullutta terävöitymistä taidemuseoiden suunnitelmiin. Amos Rexin, Kiasman, Hamin, Taidehallin ja Ateneumin johtajat suunnittelevat yhteistyön tiivistämistä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat